Ontlast jezelf, beweeg met een uitdaging

Dynamic People Care

Met de naam Dynamic People Care heb ik geprobeerd te verwoorden waar ik voor sta, hoe ik denk en wat mijn werkwijze is.

Ouder worden is in een aantal opzichten misschien niet zo leuk maar het feit dat je rugzak is gevuld met diverse ervaringen maakt dat je anders naar zaken en zeker naar mensen gaat kijken. Als je naast kijken ook gaat ZIEN, veranderd het beeld. De kunstwerken van MCEcher hebben mij altijd geboeid, hoe liep het een zo maar over in het ander, ging de trap nu naar boven of naar beneden?  Als je de tijd neemt om te kijken zie je veel meer! Het vergroot je inzicht.

Aandacht is een kostbaar goed, wat in tegenstelling tot veel kostbare zaken niet direct geld kost. Aandacht kost tijd, wat natuurlijk te vertalen is in geld, echter met weinig inspanning gegeven kan worden. De bewustwording van wat AANDACHT kan betekenen maakt dat het eenvoudiger wordt om te geven, als je zelf hebt ervaren wat het met je doet als je het ontvangt. Na het zien, geef je de aandacht vaak door te luisteren!

Rust Roest, ik ben er van overtuigd! In BEWEGING blijven, in welke situatie dan ook, is niet alleen van belang voor je lichaam, maar ook zeker voor je geest. Jezelf blijven uitdagen en dus je grenzen verleggen maakt dat je meer gefocust bent op hetgeen je wilt doen, waardoor je minder tijd hebt voor zaken die je vaak niet positief stemmen over jezelf of anderen . Een Positieve instake heeft zijn weerslag op iedereen in je omgeving en vooral op jezelf. Een zware last ga je anders ervaren, je gaat leren hem te dragen. Ontlast jezelf, beweeg met een uitdaging.

Zonder spiegel zie je jezelf niet. Als een ander je al, zo nu en dan, een spiegel voorhoudt dan herken je vaak jezelf niet. Als je echt jezelf wilt zien, zal je zelf moeten kijken en op onderzoek moeten uitgaan. Diverse middelen kan je inzetten om de CONFRONTATIE met jezelf aan te gaan en dus inzicht te krijgen waarom je wat op een bepaalde manier doet en wat je zou kunnen doen om meer uit je inzet te verkrijgen, of om iets te gaan doen wat op je lijf is geschreven. De bewustwording van wat het effect is van je zijn, maakt ruimte voor verandering, in welke zin dan ook!

Dit alles is mijn concrete aanpak van zaken:

De tijd nemen om te zien; aandacht geven door interesse te tonen en te luisteren; de beweging inzetten als de focus duidelijk is en onderweg waar nodig de confrontatie aangaan om het zicht te vergroten!.